KHAS Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları – Serdar Biliş ve Zeynep Dadak

Zoom + Youtube

Biri sinemada, biri tiyatroda çalışan, sanat üretimlerini akademik alanın parçası haline getirmeyi önemseyen iki yönetmen bir araya gelirse ne olur?

Serdar Biliş ve Zeynep Dadak bu konuşmada, yalnızca metinlerarası ilişkilerden değil, formları ve metinleri çoğaltan transdisipliner özgür bir yaratıcı alan oluşturma çabasından da bahsedecek. Kişisel işlerinde olduğu kadar, ortak üretimlerinde de onları heyecanlandıran ve ilham veren anlara, meselelere ve bunların aktarım süreçlerine odaklanacaklar.

Etkinlik Zoom üzerinden gerçekleşecektir. KHAS Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacaktır. Etkinlik dili Türkçedir.

Konuşma Başlığı: Üretken Eşik: Tiyatro ve Sinemanın Kesişimleri

Konuşmacılar: Serdar Biliş & Zeynep Dadak

Tarih: 16 Aralık Perşembe | 19.00

Etkinliğe katılım için lütfen kayıt formunu doldurun:

Youtube: https://youtu.be/bGy0KR41fjU

Serdar Biliş

1977 yılında İstanbul’da doğdu. Londra Middlesex Üniversitesi’nde Tiyatro Yönetmenliği okuduktan sonra, İngiliz Ulusal Tiyatrosu’nda yönetmenlik akademisine davet edildi. Bu staj sayesinde birçok yönetmenle atölyeler yapma, deneyim paylaşma fırsatı buldu. Londra National Theatre Studio bünyesinde Artist in Residence olarak çalıştı. Arcola Tiyatrosu’nda ve Liverpool Everyman and Playhouse bünyesinde kadrolu yönetmen olarak çalıştı. Burada özellikle yeni metinlere yoğunlaşarak, dramaturji departmanıyla birlikte oyunlar geliştirdi. Royal Court Tiyatrosu’nda uluslararası metin danışmanlığı yapmaktadır.

David Frazer bursunu kazanarak Lime Pictures çatısı altında televizyon yönetmenliği öğrenen Biliş, “Hollyoaks” dizisinin bazı bölümlerini çekti. Mountview, RADA ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk, dramatik yazarlık ve yönetmenlik üzerine dersler verdi. Londra ve İstanbul arasında çalışmalarına devam etmektedir. Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisidir.

Zeynep Dadak

Sinema eğitimini Marmara Üniversitesi’nde lisans, Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans dereceleri ve New York Üniversitesi Tisch School of the Arts’tan aldığı Sinema Çalışmaları doktorasıyla tamamladı. Merve Kayan’la yazıp yönettiği “Mavi Dalga” (2013) uluslararası prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yaptı; Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi İlk Film” dahil üç ödül kazandı. Filmleri Rotterdam, Sheffield, AFI gibi pek çok festivalde gösterildi. 2018’de Medienboard Berlin konuk sanatçı programına, ardından Berlin Senatosu Sanatçı Programı’na seçildi. Yazıp yönettiği yaratıcı belgesel “Ah Gözel İstanbul” (2020), prömiyerini prestijli film festivali Dokufest’te yaptı, ardından İstanbul Film Festivali’nde ödüle layık görüldü.

2021 yılında Gain platformu için “Terapist” isimli dizinin yönetmenliğini üstlenen Dadak, kariyeri boyunca çeşitli üniversitelerde dersler verdi, farklı formatlarda ve uzunluklarda film ve video üretimine devam etti. Halen Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Programı’nda yönetmenlik dersleri veriyor. Bir yandan yeni kurmaca filmi “Uyku Kampı”nın hazırlıklarını Berlin ve İstanbul’da sürdürüyor.

KHAS Sanat, Tasarım ve Mimarlık Konuşmaları – Doğan Şekercioğlu